Vergeef me

Zullen we mijn seksleven uitgebreid uitmeten of voelt u daar geen behoefte toe? Sommigen moeten zich namelijk openbaar verantwoorden binnen christelijk Nederland. Rein leven wat is dat?

Vergeef me dat ik geen perfecte christen ben. Dat ik niet in jouw plaatje pas. Vergeef me dat ik zo aan het begin van het nieuwjaar zoveel verontwaardiging voel voor dingen. Zoals vuurwerk (onze huisdieren schrikken nog bij elk luid geluid), de homo gevoeligheid in de kerk en bij kerkgemeenten, klimaatverandering…..

Stadhuis Rotterdam

Toch ga ik me dit jaar wat vaker uitspreken. Ik vind er namelijk iets van. Ik vind er iets van dat met name mensen uit een bepaalde doelgroep behoorlijk veroordelend reageren op mijn posts. Veroordelend en niet liefdevol.

We zijn op dit moment geen lid van een kerk of kerkgemeente. En we bidden daarover. Verandert jouw beeld over mij? Prima! Voel je vrij om mij te ontvrienden/ ontvolgen…. Ik vind het bijzonder om te voelen als je opkomt voor een underdog, je bijna hetzelfde voelt als zij zich voelen. Wat als je de persoon nou eens zag als je eigen man of vrouw, broer/zus en Jezus stond met Zijn arm om diegene heen? Zou je dan nog steeds zo met je vinger wijzen? De Enige die recht heeft om iets te zeggen….

Waarom zit me dat nu nog steeds dwars? Omdat ik de gevolgen zie van de schade die het toebrengt aan mensen. Schade aan relatie die deze mensen zouden kunnen hebben met God/Jezus. Laat de kinderen tot mij komen, niemand mag ze hinderen.

We zijn de nieuwe “roaring twenties” ingegaan. Het jaar waarin het geheim van een intieme relatie met God een hele nieuwe invulling zal krijgen. Jezus blijft dezelfde, maar zijn wegen zijn als altijd rebels. Nieuwe wijn in nieuwe zakken. Er ontstaan steeds meer kleinere huisgroepen. Onze Creative Community is ook zo’n groep.
We komen inmiddels denk ik al 6 jaar bij elkaar vanuit verschillende windrichtingen. Delen lief en leed. En groeien en bloeien. Dichter naar elkaar en naar God. Wel op een creatieve manier en misschien niet zo conventioneel. Ik hou van mijn “groeppie”. En we zijn het heus niet altijd met elkaar eens en ook theologisch verschillen we best van mening. Maar dat kan gewoon. We slijpen ons aan elkaar. Soms komen er mensen bij, soms haken mensen af. Maar de harde kern is behoorlijk trouw. We discipelen elkaar om ook in onze omgeving weer een lichtend licht te zijn. En anderen te inspireren.

Niet heel goed voor het milieu, maar er was een vuurtje.

Hoe ga jij dit nieuwe jaar mensen inspireren? Welke creatieve plannen heb jij? Of hoef je van jezelf lekker niks, gewoon leven en groeien in 100% genade! Dat wens ik sowieso iedereen toe! En dit lied nog even tot slot:

2 gedachten over “Vergeef me

  1. Hi Margreet, helemaal met je eens en dankbaar onderdeel te mogen zijn van de Creative Community. Maar laten oordelen je alsjeblieft niet vormen tot wie je bent. Daar kan je ook vrij van worden! Veel zegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.